• Leeuwarden | Heerenveen | Joure

  • 06-15020493

  • info@gitaarschoolfriesland.nl

Martin de Vries

Martin de Vries

Les: Gitaar

Locatie: Heerenveen en Joure

Martin de Vries is afkomstig uit Joure, 35 jaar jong, en professioneel gitarist en gitaardocent. Martin werd na het afronden van het VWO op zijn 18e direct toegelaten op het Conservatorium Groningen, alwaar hij binnen vier jaar zou afstuderen als Docerend Musicus Lichte Muziek. Gedurende deze vier jaar heeft hij hoofdvaklessen gevolgd bij Klaas de Jong, Jan Kuiper en Winfred Buma, en leerde hij de ins en outs van jazz en geimproviseerde muziek, naast de kennis en ervaring die hij heeft opgedaan als gitarist in diverse popbands in diverse stromingen.

Lesgeven en bands

Na het conservatorium ging Martin aan de slag als docent en speelde hij veel met bands als Girls On Top (pop), Sippe Sibbele (alternative rock), Innerlogic (post-hardcore), en tegenwoordig onder meer in Brückenbauer (indiepop) en The Eve (postrock/indie). Ook speelde hij nog geregeld jazz, in een combo met jazz- en funkdrummer Joop Visser, en houdt hij er een bescheiden studio op na met enkele leden van The Eve.

Als docent is Martin breed ingesteld en kan hij zowel beginners als gevorderden verder helpen met het uitbouwen van hun muzikale vaardigheden. Ook voor specialismen als improviseren, metal-technieken als sweep-picking en tapping, muziektheorie, gehoortraining en het uitvogelen van nummers kun je bij Martin prima terecht.

Martin de Vries Joure

Gitaarles in Leeuwarden, Heerenveen en joure.

Bladmuziek