• Leeuwarden | Heerenveen | Joure

  • 06-15020493

  • info@gitaarschoolfriesland.nl

Percy Hoff

Les: Basgitaar en Gitaar

Locatie: Leeuwarden en Heerenveen

Basgitaar is mijn passie en ik hoop dat door mijn lessen het ook jouw passie wordt. Begin jaren 90 ben ik begonnen met het spelen van basgitaar. Ik had voor die tijd al een korte periode gitaar en een klein beetje piano gespeeld. Toen ik overstapte naar basgitaar wist ik dat ik het juiste instrument gevonden had. Dit vanwege de veelzijdige en krachtige functie die de bas in de muziek vervult. In eerste instantie ben ik als autodidact begonnen en later heb ik les genomen bij een lokale basheld. Toen na het VWO een studiekeuze gemaakt moest worden, ben ik op aanraden van mijn toenmalige basleraar naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen gegaan. Daar heb ik, naast de reguliere lessen, ook lessen kunnen volgen van top bassisten uit de Verenigde Staten zoals Gary Willis, Jeff Andrews en Marc Johnson. Dat was natuurlijk helemaal fantastisch. In juni 2000 ben ik afgestudeerd, en sindsdien speel ik professioneel in een grote verscheidenheid aan bands door heel nederland en af en toe ook buitenland.

Les geven

Na mijn studie ben ik met veel plezier en enthousiasme gaan lesgeven bij verschillende muziekscholen zoals Parnas in Leeuwarden, De Meldij in Drachten en Ateliers Majeur in Heerenveen. In die periode ben ik ook Gitaarschool Friesland begonnen, in eerste instantie alleen in Leeuwarden.

Ik geef les aan alle leeftijden en ook in alle stijlen. Jazz, pop, funk, rock, metal, 60's het is allemaal mogelijk. Vaak heb ik zelf ook allerlei suggesties om je muzieksmaak te verbreden. Het is leuk om te zien hoe de muzieksmaak van leerlingen zich kan verbreden tijdens de lessen.

De lessen

Tijdens de lessen komen er allerlei aspecten aan bod. Dit kunnen technische zaken zijn als het gebruik van de juiste vingerzettingen of speciale technieken zoals slappen. Maar ook improvisatie, kenmerken van bepaalde muziekstijlen of het spelen van walking bass kunnen aan bod komen. Meer theoretische zaken als noten lezen, gehoortraining en kennis van toonladders en akkoorden worden daarbij ook steeds door de lessen heen verweven.

De jongste leerling op dit moment is 8 jaar en de oudste is al geruime tijd met pesioen. Lessen zijn mogelijk voor iedereen, van beginner tot vergevorderd. Ook is het mogelijk om lessen te volgen ter voorbereiding op een toelatingsexamen van een  popacademie of conservatorium.

Tot bas!

Tarieven ›

Inschrijven ›

Basgitaren

Versterker

Bladmuziek