Gitaarschool Friesland

De Amerikaanse pianist Chick Corea heeft veel te gekke nummers geschreven die ook leuk zijn om te bassen.Check maar eens het nummer Spain bijvoorbeeld van het album Light As A Feather van Chick Corea and Return To Forever. Of 500 Miles High van hetzelfde album. Op deze beide nummers speelt Stanley Clarke hele energieke baspartijen op zijn contrabas.
Een ander, iets minder bekend nummer van hem is Armando’s Rhumba, van het album My Spanish Heart. Ook dit nummer is weer met Stanley Clarke op contrabas. De drummer is de legendarische Steve Gadd. Het liedje heb ik uitgeschreven in “doorgesneden maat” , iets wat gangbaar is in Latin muziek. Dan tel je 2 tellen per maat.
Het thema van het liedje bestaat voor een groot gedeelte uit arpeggio’s in allerlei omkeringen en volgt eigenlijk gewoon het akkoordenschema waar later ook over gesoleerd wordt. Elke solo wordt afgesloten met het thema van het C’tje zoals ook in de bladmuziek staat. Er zijn allerlei verschillende vingerzettingen mogelijk voor het thema. Zoals ik het in de transcriptie heb geschreven vind ik het zelf het makkelijkst, maar het mag ook anders als dat voor jou beter werkt.