Gitaarschool Friesland

Percy Hoff

Docent basgitaar en gitaar

Locatie: Leeuwarden en Heerenveen

Basgitaar spelen is mijn passie en ik hoop dat door mijn lessen het ook jouw passie wordt. Begin jaren 90 ben ik begonnen met basgitaar spelen. Ik vond dit meteen een fantastisch instrument. Toen na het VWO een studiekeuze gemaakt moest worden, wist ik dat ik het liefst iets met muziek zou willen doen. Ik ben toen naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen gegaan. Tijdens mijn studie speelde ik in allerlei verschillende bands, en dat ben ik na het behalen van mijn diploma tot de dag van vandaag blijven doen.
Naast het lesgeven speel ik als freelancer in allerlei bands. Ik vind het vooral leuk om heel breed inzetbaar te zijn. De ene keer neem je in de studio een indie pop plaat op, en de andere keer begeleid je een bekende Nederlandse artiest of val je in bij een coverband. Het is vooral die verscheidenheid die ik het leukst vind. Ik vind het ook leuk om in de lessen die ik geef allerlei verschillende stijlen en technieken te behandelen.
Tot bas!

Gitaarles
Gitaarles

Martin de Vries

Docent gitaar

Locatie: Heerenveen en Joure

Martin de Vries is afkomstig uit Joure en professioneel gitarist en gitaardocent. Martin werd na het afronden van het VWO op zijn 18e direct toegelaten op het Conservatorium Groningen, alwaar hij binnen vier jaar zou afstuderen als Docerend Musicus Lichte Muziek. Gedurende deze vier jaar heeft hij hoofdvaklessen gevolgd bij Klaas de Jong, Jan Kuiper en Winfred Buma, en leerde hij de ins en outs van jazz en geimproviseerde muziek, naast de kennis en ervaring die hij heeft opgedaan als gitarist in diverse popbands in diverse stromingen.Na het conservatorium ging Martin aan de slag als docent en speelde hij veel met bands als Girls On Top (pop), Sippe Sibbele (alternative rock), Innerlogic (post-hardcore), en tegenwoordig onder meer in Brückenbauer (indiepop) en The Eve (postrock/indie). Ook speelde hij nog geregeld jazz, in een combo met jazz- en funkdrummer Joop Visser, en houdt hij er een bescheiden studio op na met enkele leden van The Eve.

Als docent is Martin breed ingesteld en kan hij zowel beginners als gevorderden verder helpen met het uitbouwen van hun muzikale vaardigheden. Ook voor specialismen als improviseren, metal-technieken als sweep-picking en tapping, muziektheorie, gehoortraining en het uitvogelen van nummers kun je bij Martin prima terecht.

Lessen zijn mogelijk voor zowel beginners als gevorderden en voor zowel kinderen als volwassenen. Gerichte voorbereiding op een toelating aan een conservatorium of popacademie behoort ook tot de mogelijkheden.

Wij hopen dat u of uw kind een hoop plezier zal beleven aan het volgen van onze lessen.