• Leeuwarden | Heerenveen | Joure

  • 06-15020493

  • info@gitaarschoolfriesland.nl

Percy Hoff

Docent basgitaar in Leeuwarden en Heerenveen.

Muziek is mijn passie en ik hoop dat door mijn lessen het ook jouw passie wordt. Begin jaren 90 ben ik begonnen met het spelen van basgitaar. Ik had voor die tijd al een korte periode gitaar en een klein beetje piano gespeeld. Toen ik overstapte naar basgitaar wist ik dat ik het juiste instrument gevonden had. Dit vanwege de veelzijdige en krachtige functie die de bas in de muziek vervult. In eerste instantie ben ik als autodidact begonnen en later heb ik les genomen bij een lokale basheld. Toen na het VWO een studiekeuze gemaakt moest worden, ben ik op aanraden van mijn toenmalige basleraar naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen gegaan. Daar heb ik, naast de reguliere lessen, ook lessen kunnen volgen van top bassisten uit de Verenigde Staten zoals Gary Willis, Jeff Andrews en Marc Johnson. Dat was natuurlijk helemaal fantastisch. In juni 2000 ben ik afgestudeerd, en sindsdien speel ik professioneel in een grote verscheidenheid aan bands door heel nederland en af en toe ook buitenland.

Na mijn studie ben ik met veel plezier en enthousiasme gaan lesgeven bij verschillende muziekscholen zoals Parnas in Leeuwarden, De Meldij in Drachten en Ateliers Majeur in Heerenveen. In die periode ben ik ook Gitaarschool Friesland begonnen, in eerste instantie alleen in Leeuwarden. Ik geef les aan alle leeftijden en ook in alle stijlen. Jazz, pop, funk, rock, metal, 60's het is allemaal mogelijk. Vaak heb ik zelf ook allerlei suggesties om je muzieksmaak te verbreden. Het is leuk om te zien hoe de muzieksmaak van leerlingen zich kan verbreden tijdens de lessen.

Tijdens de lessen komen er allerlei aspecten aan bod. Dit kunnen technische zaken zijn als het gebruik van de juiste vingerzettingen of speciale technieken zoals slappen. Maar ook improvisatie, kenmerken van bepaalde muziekstijlen of het spelen van walking bass kunnen aan bod komen. Meer theoretische zaken als noten lezen, gehoortraining en kennis van toonladders en akkoorden worden daarbij ook steeds door de lessen heen verweven.

De jongste leerling op dit moment is 8 jaar en de oudste is al geruime tijd met pesioen. Lessen zijn mogelijk voor iedereen, van beginner tot vergevorderd. Ook is het mogelijk om lessen te volgen ter voorbereiding op een toelatingsexamen van een  popacademie of conservatorium. Tot bas!

Inschrijven

Martin de Vries

Docent gitaar.
Martin de Vries is afkomstig uit Joure, 35 jaar jong, en professioneel gitarist en gitaardocent. Martin werd na het afronden van het VWO op zijn 18e direct toegelaten op het Conservatorium Groningen, alwaar hij binnen vier jaar zou afstuderen als Docerend Musicus Lichte Muziek. Gedurende deze vier jaar heeft hij hoofdvaklessen gevolgd bij Klaas de Jong, Jan Kuiper en Winfred Buma, en leerde hij de ins en outs van jazz en geimproviseerde muziek, naast de kennis en ervaring die hij heeft opgedaan als gitarist in diverse popbands in diverse stromingen.
Na het conservatorium ging Martin aan de slag als docent en speelde hij veel met bands als Girls On Top (pop), Sippe Sibbele (alternative rock), Innerlogic (post-hardcore), en tegenwoordig onder meer in Brückenbauer (indiepop) en The Eve (postrock/indie). Ook speelde hij nog geregeld jazz, in een combo met jazz- en funkdrummer Joop Visser, en houdt hij er een bescheiden studio op na met enkele leden van The Eve.

Als docent is Martin breed ingesteld en kan hij zowel beginners als gevorderden verder helpen met het uitbouwen van hun muzikale vaardigheden. Ook voor specialismen als improviseren, metal-technieken als sweep-picking en tapping, muziektheorie, gehoortraining en het uitvogelen van nummers kun je bij Martin prima terecht.

Inschrijven